Digitale vaardigheden

 

Of je het nu leuk vindt of niet: als docent worden we allemaal geconfronteerd met de (steeds) digitale(re) samenleving. Het is lastig, als je leerlingen hier veel beter mee uit de voeten lijken te kunnen dan jij. En frustrerend als je graag (meer) digitale middelen in zou willen zetten, maar je geen idee hebt hoe.

In deze cursus gaan we samen ontdekken, welke digitale (leer)middelen bij jou passen; en hoe je deze zó in kunt zetten dat ze je lessen verrijken. We starten gezamenlijk en laagdrempelig, met tips en ideeën over het inzetten van actualiteit in je lessen (op verschillende manieren, dus niet alleen ‘digitaal’) en het maken van bruikbare presentaties. Ook gaan we kort in op het gebruik van Smartboards, het omgaan met én inzetten van mobieltjes en tablets tijdens je lessen, het makkelijk laten zien van filmpjes, en het omgaan met en inzetten van social media.

De cursus is allesbehalve een lofzang op digitalisering; we zullen ook de ‘grenzen’ en de ‘tegens’ ervan bespreken. Maar… ga vooral op ontdekkingstocht in de digitale wereld, laat je inspireren en oefen met de digitale (leer)middelen die jouw lessen kunnen verrijken!

In het praktische gedeelte van de workshop gaan we in groepjes uiteen om te oefenen met de digitale vaardigheden die jíj wilt ontwikkelen. Voor de één kan dit het maken van een mooie PowerPoint of Prezi zijn, voor de ander het ontwerpen van een les waarin tablets (en wellicht bepaalde ‘apps’) een grote rol spelen. We bekijken ter plekke samen waar jullie leerwensen liggen. Aan het einde van de dag presenteren we natuurlijk de resultaten aan elkaar, zodat je vol goede ideeën (en met ‘digitale moed’) naar huis gaat.

 

Cursusleider - Myrthe Kelder MA, GVO-docent en PABO-docent Godsdienst/Levensbeschouwing, studeerde Sociale Wetenschappen & Theologie- en Religiewetenschappen

 

Doelgroep: docenten G/HVO
Kosten: scholing G/HVO
Meer informatie:

Deze cursus bestaat uit 6 contacturen.

Nascholingspunten: 6
2017-18 Gouda
Driestar Educatief, GOUDA
13-01-2018 van 10:00 tot 16:30
Volgeboekt! U kunt zich inschrijven voor de wachtlijst.
< terug